diumenge, 7 de novembre del 2010

Dia 32

Sembla que avui el Facebook en va ple, tots estem rememorant, d'una manera o altre, qui era en Gaudí i quines van ser les seves meravelloses obres arquitectòniques.

En Benent XVI ha visita Catalunya i això en part ha estat dolent i bo.....

Dolent per que s'han invertit molts milions, masses segons els periodistes que habitualment acompanyen al Papa en els seus viatges, en mesures de seguretat, i bo per que caldrà veure si els horrorosos souvenirs que es venien a prop de la Sagrada Família s'han venut. A lo bo caldria afegir els hotels plens, i els restaurants i bars que segurament hauran fet bon negoci avui??? qui lo sa.

Creiem o no creiem en Déu?? Poder creiem en Déu.....però no en l'Esglèsia Catòlica?

Sovint hem sorprenen ens nous vinguts a Catalunya, per que tenen una fe desmesurada, per que creuen en un paradís meravellós, preparat per acollir-los en el moment de la mort. La fe es allò que els mou a seguir endavant quant les seves vides son tristes, buides, plenes d'afecte, quant no tenen feina i molts fills per alimentar??

Jo crec, que creuria més en Déu i sobretot en l'església, si es modernitzessin, si estiguessin a favor dels matrimonis homosexuals, si fossin els primers en predicar l'ús de mètodes anticonceptius, si realment els diners recollits en una missa fossin invertits en el poble que passa gana, si fossin més humans "otro gallo les cantaria".

De totes maneres aquest mati he vist bona part del recorregut que ha fet en Benet XVI per Barcelona i quasi m'he "menjat" sencera la missa de la Sagrada Família, que de fet per això he començat a escriure, per alabar al més alt dels altars l'arquitectura del nostre país. Que bonica es la Sagrada Família, i quines llums es colaven per els vitralls, m'he quedat absorta mirant, contemplant les imatges que TV3 ens oferia i de fons, sentia com algú, un home vestit de blanc i vermell, vell i mig adormit pregava per tots nosaltres....també ho ha fet per els gais i per tots aquells que fem l'amor amb condó??




TV3 fa un 30 minuts aquesta nit on parlarà de Gaudí, jo el veuré.

Nota: El segons enllaç que he marcat de la Sagrada Família es una vista en 3D, molt guapu per veure.