dimarts, 15 de febrer del 2011

Dia 38

Fa dies vaig aconseguir, amb una molt bona oferta de Telefònica, un Samsung Galaxy TAB (apartir d'ara TAB), val a dir que l'he estat buscant lliure, per no haver de dependre d'una companyia ni d'una permanencia obligada, però m'ha sortit per la "patilla" i nomes he tingut que canviar de companyia de internet a casa i ADSL i agafar-me una tarifa de dades per la TAB.

De fet jo el que volia era un E-book, soc lectora de sempre però feia temps que tenia el costum abandonat i hem vaig dir a mi mateixa que amb un E-book segurament recuperaria les ganes, però no ha estat l'E-book o la TAB els que m'han descobert l'apassionant mont de la lectura, si no un llibre...EL LLIBRE....

Aquests dies he tingut el plaer de llegir DIME QUIÉN SOY, un llibre de la Júlia Navarro, i ho fet mitjançant la TAB, destacaré que m'encanta l'olor de les pagines dels llibres i he trobat a faltar el tacte aspre d'una fulla, però a valgut tant la pena començar amb l'Amelia Garayoa!!!!!

Vaig endinssar-me dins el món de la "lectura pirata" i m'el vaig descarregar d'internet, convertit a PDF es de fàcil lectura, tot i les seves 1.097 fulles, però l'he gaudit amb molta intensitat, tant que aquesta tarda, tornat de la feina, i quant tot just hem quedaven 5 pagines per acabar-lo, m'ha entrat una mena de pena dins, no volia que s'acabes!!!!!!.....




"Y salí de sus vidas para siempre, convirtiéndome en 
una de las últimas líneas de su historia."

La història arrenca quan un periodista li proposen de investigar la vida de la seva besàvia, Amelia Garayoa, una dona de la qual només sap que va fugir abandonant el seu marit i el seu fill poc abans que esclatés la Guerra Civil Espanyola. Per rescatar-la de l'oblit, ha de reconstruir la seva història des dels fonaments, que estarà marcada pels quatre homes de la seva vida: l'empresari espanyol Santiago Carranza, el revolucionari francès Pierre Comte, el periodista nord-americà Albert James i el metge militar vinculat al nazisme Max von Schumann.

La vida d'Amelia Garayoa és la d'una dona que va aprendre que a la vida no es pot tornar sobre el passat per desfer-lo. Des de l'Espanya republicana fins a la caiguda del Mur de Berlín, passant per la Segona Guerra mundial i els foscos anys de la Guerra freda, aquesta burgesa i revolucionària, esposa i amant, espia i assassina, actuarà sempre d'acord als seus principis, enfrontant-se a tot i cometent errors que no acabarà mai de pagar.

Llegint aquest llibre he recuperat "les batalletes" de l'Avi Ramón, sobre la guerra, els camps de concentració, la misèria, la gana....he volgut fer meves totes les aventures i/o desventures que l'Amelia ha passat i sovint m'he vist a mi mateixa corrent dins les cloaques amb ella, intentat per tots els mitjans salvar ni que nomes fos una vida humana.

Us el recomano ferventment...

Demà començaré un altre llibre, però se que ja no serà el mateix, que per molt que m'agradi no m'atrapara tant com ho ha fet aquest.

1 comentari:

zel ha dit...

Passo a deixar-te un petó, un petó ben fort!