diumenge, 10 d’abril del 2011

Dia 40

I be, amb la de dies que fa que no escric, he tingut temps de llegir 3 llibres més...abans dormia al metro, ara llegeixo i es que es una part de mi mateixa que tenia completament abandonada i que ara, cada cop, estic recuperant.

Els meus següents llibres han estat:

L'esglèsia del Mar de l'Idelfonso Falcones



Segle XIV. La ciutat de Barcelona és en el seu moment de màxima prosperitat; ha crescut cap a la Ribera, l’humil barri dels pescadors, on els seus habitants decideixen construir, amb els diners d’uns i l’esforç d’uns altres, el temple marià més gran que hom ha conegut: Santa Maria de la Mar.

Una construcció que és paral·lela a l’atzarosa història d’Arnau, fill d’un serf de la terra que fuig dels abusos d’un senyor feudal i es refugia a Barcelona, on es converteix en ciutadà i, gràcies a això, en un home lliure.

El jove Arnau treballa com a palafrener, bastaix, soldat i canvista. Una vida extenuant, sempre a l’empar de l’església de la Mar, que el portarà de la misèria del fugitiu a la noblesa i la riquesa. Però en aquesta posició privilegiada també li arriba l’enveja d’altres ciutadans que ordeixen una sòrdida conjura que posa la seva vida en mans de la Inquisició...

************************** 

El pont del Jueus, d'en Martí Gironell



El mestre d’obres Prim Llombard rep l’encàrrec del comte de Besalú de construir un pont fortificat. Malgrat que els habitants de la vila veuen aquesta obra com a providencial, el constructor aviat sofreix els obstacles d’una intriga per afavorir que un altre senyor s’apoderi del comtat.

Els conspiradors fan servir tots els seus poders a l’abast, naturals i sobrenaturals, per aconseguir el seu objectiu.

Confinada al call, la comunitat jueva passa a ser un suport indefugible en l’intent d’aturar aquest atac.

**************************

Aurora Boreal, de l'Asa Larsson



El cos de Victor Strandgard, el predicador més famós de Suècia, jeu mutilat en una remota església a Kiruna, una ciutat del nord submergida en l'eterna nit polar.

La germana de la víctima ha trobat el cadàver, i la sospita plana sobre ella. Desesperada, demana ajuda a la seva amiga d'infància, l'advocada Rebecka Martinsson, que actualment viu a Estocolm i que torna a la seva ciutat natal disposada a esbrinar qui és el veritable culpable.

Durant la investigació només compta amb la complicitat d'Anna-Maria Mella, una intel ligent i peculiar policia embarassada.

A Kiruna molta gent sembla tenir alguna cosa a amagar, i la neu no trigarà a tenyir-se de sang.

**************************
Tots tres m'han agradat molt i tot que reconec que de l'Esglesia del Mar es el millor.

Demà en començó un altre i encara no m'he decidit, tinc vàries opcions...totes bastant suculentes.

2 comentaris:

Libelulas en el estomago ha dit...

Hola!! M'acabo de declarar seguidora teva... ;p
M'anoto els tres per llegir-los quan pugui... El del Pont dels jueus el ting a casa pendent de llegir desde fa més d'un any... ;(
Passaré de tant en tant!! ;p

Txell Salip ha dit...

Hola bonica!!!!!!!

Gràcies per seguir-me, m'apunto el teu bloc i jo també et seguiré :-D

Petons!!!!!