dissabte, 16 d’abril del 2011

Dia 41

No vaig estudiar filosofia a l'escola, ni a l'institut, es més, sempre he trobat que era una pèrdua de temps pensar, pensar i pensar en coses que sovint no entenia....però ara estic llegint un llibre que m'està fent pensar molt i us el voldria recomanar....

EL MÓN DE SOFIA de Jostein Gaarder



Sofia és una noia que aviat complirà 15 anys. Després de tornar de l'institut troba a la seva bústia una carpeta en la qual li pregunten si desitja fer un curs de filosofia per correspondència. Així comença el món de Sofia. La noia anirà coneixent els grans filòsofs de la història a través del curs que Alberto Knox li imparteix al principi per fullets i més tard amb classes "particulars".

A grans trets el llibre parla dels mites, dels filòsofs de la naturalesa com Tales, Anaximandre, Anaxímenes, Parmènides, Heràclit, Empèdocles, Anaxàgores..., de Demòcrit, del destí de Sòcrates, Plató i Aristòtil, i de l'Helenisme (cinics, estoics, epicureisme, neoplatonisme i misticisme), de les dues grans civilitzacions (indoeuropeus i semites) amb les seves religions respresentatives: hinduisme i budisme per a la primera, i judaisme, cristianisme i islamisme per a la segona.


També el llibre repassa l'edat mitjana Agustí d'Hipona i Tomàs d'Aquino, el Renaixement, el Barroc, Descartes, Spinoza, Locke, David Hume, Berkeley, la il.lustració amb Kant, el Romanticisme, Hegel, Kierkegaard, Marx, Darwin, Freud, i el que anomena "el nostre temps", centrant-se en l'existencisalisme de Sartre.


Finalment, però no menys important, resumeix la història de l'univers, el Big Bang, la formació de galàxies i la visió del passat que veiem en veure les estrelles.


Encara no l'he acabat.....però m'està fent pensar i sobretot està fent que hem sorprengui de moltes actituds en la vida...seguirem informant.



2 comentaris:

zel ha dit...

I el que pensaràs quan l'acabis! Una abraçada! Un petonàs! He trobat aquest blog gràcies al Twiter, mira et tenia ben perduda! Molts petons!

Txell Salip ha dit...

Hola guapaaaaa!!!!!

L'has llegit tu???? A mi m'esta agradant moltissim i m'estic plantejant moltes coses en la meva vida, amb el meu dia a dia, amb tot el que m'envolta.

Petonets reina!!!!!!